Onze Visie 

Onvoorwaardelijke Vrijheid, Veiligheid en Gezondheid voor alle Apeldoorners. 

Door Apeldoorners, Voor Apeldoorners.

Wij zijn een burgerinitiatief en wij maken ons hard voor onvoorwaardelijke Vrijheid, Veiligheid en Gezondheid.

Sluit je aan en werk met ons mee.


Nieuw Apeldoorn wordt een Vereniging/Coöperatie waar geen winst gemaakt zal worden. 

Onze Missie

  • Door middel van acties en evenementen. Burgers en ondernemers met elkaar verbinden en te stimuleren, inspireren en faciliteren bij de oprichting van burgerparticipatie organisaties.
  • Organiseren van Netwerk events om te verenigen.
  • Onafhankelijke autonome burgerparticipatie organisaties in alle sectoren. 
  • Organiseren van themabijeenkomsten en lezingen om onze organisatiestructuren en samenwerking te verbeteren. 
  • Verbinden van gelijkgestemden in alle sectoren.
  • Organiseren van bijeenkomsten om andere groepen uit andere regio’s te informeren over de mogelijkheden, plannen van aanpak, doelstellingen en uitdagingen. 

Wij Apeldoorners zijn trots op onze Cultuur en Tradities. Wij zullen er alles aan doen om deze te beschermen. Wij willen het best passende onderwijs voor onze kinderen, en geen tekorten in de zorg. Wie zijn geschiedenis kent weet dat burgers altijd voor burgers zorgen. Initiatieven als zorg en onderwijs zijn altijd vanuit burgers gekomen. De laatste jaren heeft de overheid alles overgenomen. 

Samen kan het veel beter. 

En met onze Apeldoornse ‘niet lullen, maar poetsen” mentaliteit gaan we gezamenlijk een megasucces tegemoet. Gezonde voeding en schoon drinkwater voor alle inwoners? Met al onze ervaren tuinders en waterrijke omgeving lijkt dit het makkelijkste doel!  En waarom geen appelbomen op het dorpsplein? Of eetbare bessen tegen de gevels? Of boerenkool langs de weg?

Juist! Met onze groene vingers kunnen wij de natuur een handje helpen. Mogelijk kunnen wij straks onze succesformule uitvouwen naar andere regio’s in Nederland. 

Werk met ons mee en meld u aan via de pagina ‘sluit je aan

Steun Nieuw Apeldoorn en sluit je aan!